petak, 31. svibnja 2013.

Priprema pletine i njoka sa špinatom i vrhnjem

Priprema piletine:
Sastojci:
1. žumanjac
20.grama peršina
1. mala žlica vegete
Priprema:
Svježoj piletini ogulite kožicu do pola kako bih prilikom pečenja dobili lijepu zlatno žutu boju.
U posudicu izmješajte 1 žumanjak dobro ga izmutite dodajte žlicu vegete i sitno nasjeckanog peršina.
Premažite piletinu jednolično sa svih strana i izvadite na rešetke kako bih se višak ocjedio sa mesa da bih ga na kraju mogli premazati uljem i staviti u vrećicu za pečenje.
Listove špinata dobro operite i ubacite u lonac sa prokuhanom vodom vodu malo posolite te nakon toga odmah sklonite sa pećnice.
Jer dugim kuhanjem špinat gubi na svojoj vrjednosti.
Špinat dobro ocijedite i ostavite ga da se malo ohladi zatim ga isjeckajte u što manje komadiće kako bih se što bolje uhvatili za tjesteninu.

Oblikujte njoke, pomješajte brašno, otopljeni maslac i špinat te zatim napravite male kuglice.
U lonac stavite vodu sa par kapi ulja i jednom knor kockom i pričekajte da voda proključa, dodajte mješane njoke i kuhajte oko desetak minuta na umjerenoj temperaturi. Nakon što su njoke skuhane iscjedite ih i izmješajte sa vrhnjem.  I to je to dobili ste ukusnu i sočnu piletinu i prilog ukusnih njoka. Želimo vam dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar